Jesper, Ichi-ban sushi chef, jag, Jesper och Foppa.
En dag i maj bjöd Akko med oss till sin pappas favorit-restaurang. Det var hos en sushikock i Ikebukuro. Här smakades allt från slajmig sjöborre till illaluktande natto (fermenterade sojabönor), från stark torskrom till utsökt sushi. Det var en smakrik upplevelse med både utmaningar och njutningar. Jag kan väl inte påstå att jag fick cravings efter min första (och sista) tugga av natto. Men musslorna var helt okej, medan sushin slog rekord i smaklöksglädje. Vi fick också på oss sushi-hattar och poserade med kocken själv. Ichi-ban sushi chef. Nummer ett, alltid. Och tack till pappa Sasaki-san som bjöd på kalaset!
Man måste faktiskt prova en gång.
Torskrom. En bulle med kaviar någon. Så smakade det. Inte helt långt ifrån Kalles kaviar.
Baby-musslor i sopp-skålen. De var goda.
Och kvällens höjdpunkt. Sushin.
Närmast hitåt i bild, makrill och ovanför i vitt; mussla.
Närmast hitåt i bild, makrill och ovanför i vitt; mussla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar