söndag 2 mars 2008

Golden Gai

Jag har hittat det. Jag har hittat Tokyos underbara samling av 10 kvm små barer som går att finna bara ett stenkast från alla blinkande neonljus i Shinjuku. Gatorna där varje bar har sin egen stil är små smala gränder där varje dörr leder in till ett mysigt litet rum.


Första baren vi gick till var Albatross som är känd för att vara Quentin Tarantinos favoritbar. Vi tog varsin drink, jag, Anders och Carina och väntade tålamodigt in skådespelaren som inte behagade visa sig denna kväll. Han befinner sig troligtvis inte i Tokyo...

Lagom till nästa lilla bar dök Jesper upp och vi fascinerades alla över att den nya baren var minst lika mysig om inte mysigare än den första. Om man blir stammis på någon av barerna kan man ta dit sin egen spritflaska och skriva sitt namn på. Det har Quentin gjort (se bilden ovan) och även familjen Coppola.


Klockan började bli mycket när vi intog den sista baren. Skratten ekade i natten när Jesper beställde den japanska fulwhiskeyn Santori, och vi imiterade Bill Murray i Lost in Translation: "For relaxing times - make it Santori time." Som vanligt i Golden Gai stod ungefär 100 flaskor på baren som tillhörde någon stammis.
När vi lämnar Tokyo ska vi också ha en egen flaska där, gärna bredvid Quentins.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar