torsdag 5 mars 2009

Vi åker rulltrappa


Det kan vara en himla massa Do's and Don'ts när man ska göra det mesta i Japan. Till exempel när det gäller att åka rulltrappa. Stå på vänster sida är självklart. Det har Fredrika precis börjat acceptera. Ett stegs mellanrum till den som står framför är också bra. I rulltrappan nedan är det förbjudet att köra på barnvagnar eller rullstolar, luta sig över räcket eller gå. Gå? Varför får man inte i rulltrappan? För att minimera risken att ramla kanske. Eller kanske stöta till någon man passerar av misstag. I Japan handlar så mycket om riskminimering.
Vad man däremot ska göra när man åker rulltrappa är att hålla sig i räcket, hålla uppsikt över sina barn, se upp var man sätter fötterna och stå innanför de gula linjerna.
Allt ovan står prydligt textat och illustrerat på skylten på bilden längst ner Dessutom uppmanar en högtalar-röst en att se upp när man ska stiga av. Det kan alltså vara mycket farligt att åka rulltrappa, bäst att passa sig.

2 kommentarer:

  1. Vilken intressant blog du har!. Min favorit land i hela världen är Tokyo(har varit där en gång) och jag hittade din blog när jag letade "purikura" på internet, he he.

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, Tokyo är verkligen en rolig stad och Japan ett intressant land.
    Hoppas du fortsätter läsa!

    SvaraRadera