måndag 2 mars 2009

Fredrikas första fängelsevistelse


Mitt fjärde besök. Fredrikas första på The LockUp i Shibuya. Det hör liksom till att komma hit i början av sin Tokyo-vistelse. Det var så jag blev mottagen för ett drygt år sedan. Allt galet på en och samma kväll. The LockUp är en temarestaurang med fängelsetouch.

Fredrika får handklovar på sig när hon förs bort mot fängelsecellen som är vårt rum för middagen. Alla andra restaurganggäster sitter också i sina små celler, självklart med galler för både dörrar och fönster. Från rummen kan man beställa dryck ur läskiga provrör som man mixar och blandar drinkar av själv. Eller varför inte beställa in potatisbollarna med rysk roulette, fem är vanliga ätbara men den sjätte är pepprad med chili som dröjer sig kvar länge i smaklökarna. Allt för lite förnedring och ett gott skratt.

Plötsligt så släcks ljuset och hårdrocken dunkar ur högtalarna. Fångarna har rymt och alarmet går! Med skräckblandad förtjusning sitter vi i vår cell när fångarna plötsligt tar sig in genom gallerdörren och börjar dra oss i håret, tar stryptag och hugger oss med kniv. Allt med glimten i ögat förstås. Det är bara lite skräck som ska i oss för snart tänds lyset igen och allt återgår till det normala.

Vad vore en kväll i Tokyo om inte restaurangbesöket följs av karaoke? Mitt favoritkaraokeställe i Shibuya är billigt och ligger alldeles i närheten av The LockUp. Ett stenkast åt motsatt håll ligger det berömda Karaoke Kan med rum 601 där Scarlett Johansson och Bill Murray sjunger loss i i filmen Lost in translation.

Fredrika visar sig vara på gång och startar bejublat med Dancing Queen, en given svensk klassiker i den japanska natten. My och Erik är också med, de firade för några dagar sedan 2-årsjubileum i Japan. Kanske måste hon då döpa om sin blogg till Gamla i Japan, för två år är en lång tid. Mina andra Tokyo-vänner Sandra, Jesper och Akiko bidrar också till den festliga stämningen inne på karaokerummet. Det blir garanterat en repris innan vi lämnar Tokyo.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar