torsdag 29 maj 2008

Vad som är så kul med baseball...

Jag vill bara klargöra att baseball är en sport som jag inte ännu förstår mig på. Det är komplicerade regler och hur många gånger jag än får förklarat för mig att så här går det till, så är det enda jag minns vad homerun är. Det är ganska långa och utdragna matcher (ofta dryga 3 timmar), inte sällan med få poäng (vilket ofta beror på att innelaget inte träffar bollen eller att utelaget tar lyra)...men trots detta var jag igår för att fascineras på Tokyo Dome Arena (för andra gången).

FÖR det finns annat som jag uppskattar med baseball, förutom att det finns popcorn att köpa.

1. Mariah Carey. Igår var första matchen som någonsin öppnades av en utländsk artist, nämligen allas vår Mariah. På skyhöga klackar spatserade hon ut på planen medan publiken jublade och skrek. Underhållningen kulminerade när hon som pitcher gjorde kvällens första kast. Bollen hamnade två meter längre fram och studsade försiktigt lite längre fram medan publiken skrattade hysteriskt.

Tokyo Giants-spelare och Mariah Carey.

Mariah vinkar till publiken som jublar.

2. Beer girls. Det springar tjejer med stora öltunnor på ryggen upp och nerför gångarna på läktarna. De har på sig skrikande neonkläder och sträcker upp en hand för att synas i mängden. En öl kostar 800 Yen (ca 50 kr) och då får du den färskt upphälld vid din sittplats.

Vilket drömjobb, snacka om att få snygga ben så som de springer i trapporna.


Med ölen på ryggen så går det fort att få sig ett glas.

3. Roliga skyltar. Det är så otroligt japanskt så jag vet inte. Och det lockar mig till skratt varje gång. På baseball-planen vandrar människor omkring och håller upp skyltar med uppmaningar till publiken. På skylt nr 1 nedanför står det ungefär: "Kom inte in på planen. Definitivt!" och den andra skylten varnar för flygande basebollar... Watch out!

Skylt nr 1: Kom inte in på planen. Definitivt!


Skylt nr 2: Se upp för att bli träffad av bollen i huvudet!

Sist men inte minst, 4. Det är ju fantastiskt roligt när Tokyo Giants går och vinner. Så här glada blir vi i publiken!

De glada fansen viftar med sina orangea handdukar när matchen är slut.

Jag och Dolphin längtar redan till nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar