söndag 11 maj 2008

En anka eller bara lite kobent?

Det tog inte lång tid innan jag upptäckte ordet kawaii och allt annat som anses gulligt i Japan. Många japanska tjejer ska vara så otroligt gulliga hela tiden. Speciellt de som går ute på stan och shoppar en lördageftermiddag. I Tokyo skulle inte tjejerna ens drömma om att ta på sig ett par Converse-skor när det är dags att gå på shoppingtur. Här är det högklackat och välsminkat som gäller. Grädden på moset är den lilla Louis Vuitton-väskan som hänger på armen. En designerhandväska per tjej i Tokyo. Man kan nästan tro att staten subventionerar dem, så vanliga är LV, Chanel, Gucci och andra dyrgripar. (Även killar är bra på att bära upp desamma.)

Men, vad som är lite lustigt är att många tjejer går inåt med fötterna, liksom lite kobent. Detta anses vara mycket kawaii och är förmodligen något som de gör för att se söta ut för killarna. De vill väl se lite vilsna ut helt enkelt. Många har även för stora skor. Sådär så de glappar för varje steg de tar. Man kan ju undra om det är ett medvetet modedrag eller om skorna var ett måste-ha-exemplar och därför fick det bli vad det blev oavsett vilken storlek som fanns kvar? Eller så är det bara en del av stilen, den vilsna, söta, lilla, japanska flickan.

I kombination med för stora röda skor och gula strumpbyxor liknar detta mest en ankgång, se videon nedan:

3 kommentarer:

  1. Det där ser inte behagligt ut. Det är klart att om man vill vara fin får man lida pin, men frågan är hur fint det där egentligen är---

    SvaraRadera
  2. Att Skorna glappar beror nog i många fall på det begränsade storleksutbudet på vissa typer av skor... S M L & LL lämnar ju inte jätte många alternativ.

    Fast du har antagligen rätt i att de försöker vara söta med. De är bra på att försöka med det.

    SvaraRadera