måndag 2 juni 2008

Kodomo no nomimono - Öl för barn


Barn-öl producenten Sangarias hemsida.



Strange är väl bara förnamnet tänkte jag när jag hittade detta: Kodomo no nomimono (betyder barndryck) eller lite tydligare Öl för barn. Egentligen är det bara en ölflaska innehållandes äppeljuice som skummar när man häller upp den - precis som öl. Allt för att barnen ska kunna vara som små vuxna minatyrer. Givetvis är det ingen som helst alkohol i, men ändå.


Visserligen finns det alkoholfri cider i Sverige, men den marknadsförs inte riktigt på detta sätt. Och skulle det finnas öl för barn som promotades liksom denna hade alla svenska mammor och pappor gått i taket. Det är producenten Sangaria som gör öl, vin, cocktails och champagne för barn.

Titta och se själva: Reklam 1 och reklam 2.


Är det ens lite kawaii med barn som dricker öl? Mycket tveksamt.


Som så mycket annat i Japan är Kodomo no nomimono något som är värt att reflektera över. För är det så konstigt egentligen... Japaner älskar sociala tillställningar som de får planera länge och noggrant. Alkohol tillhör alltid dessa tillfällen, varför då inte inkludera hela familjen, även barnen? Eller nej, jag kan inte sluta tycka det är konstigt.


Förresten, här kommer ett skrivbordsunderlägg till din dator med öl för barn-reklam:


Bild till datorns skrivbord med öl för barn-reklam.

1 kommentar:

  1. Haha. De ser iaf sjukt glada ut -"ge oss mera ool" sager dom.

    SvaraRadera