måndag 25 februari 2008

Japans näst största stad

Igår besökte jag och Jesper Yokohama som är Japans näst största stad med 3,6 miljoner invånare, ungefär dubbelt så stor som Stockholm med sina kringkommuner. Yokohama är en vacker hamnstad vid Tokyo Bay så det var ingen lång resa dit då Tokyo och Yokohama praktiskt taget växt in i varandra. Yokohama var den första hamnen i Japan som öppnades för världen år 1859. Kanske är det därför som staden känns som en mix av asiatiska och europeiska influenser.


Det första som mötte oss var det omtalade futuristiska landskapet som bestod av enorma skyskrapor och på andra sidan kanalen fanns ett enormt pariserhjul. Vi tog en lång promenad längs hamnen och tog än sväng in på The Red Brick Warehouse. The Red Brick Warehouse var förr centrum för export i hamnen men består nu av små butiker med kläder och inredning, barer, caféer, restauranger och utställningar.


I Yokohama finns även ett av världens största Chinatowns med ett stort nummer affärer och restauranger i området. Gatorna är smala och färgfulla och det tog inte lång tid innan vi gjorde våra första inköp. Vidare finns en trevlig kullerstensgata, Motomachi Shopping street, där vi spatserade ett tag innan det var dags för hemfärd.


När vi vandrade omkring i Japans näst största stad stötte vi på Sosuke som ritade karikatyrer och vi tog tillfället i akt att få oss en teckning. Resultatet är slående likt, inte sant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar