tisdag 8 april 2008

Christer Fuglesang på besök i Tokyo

Inför Christer Fuglesangs besök har jag läst delar av hans bok "13 dygn i rymden - efter 14 år på jorden", det är en fascinerande story han har att berätta. Ett av de mest komiska avsnitten jag läst är då han för första gången ska göra nummer två uppe rymden. Utan tyngdkraften faller inte innehållet i tarmarna ned och trycker på, vilket gör att man inte känner sig toanödig i rymden. Det är tydligen riktigt svårt att gå på toaletten "på riktigt" och jag citerar; "du får krysta tills det känns som ögonen trillar ut". Hur som helst, läs boken på s. 69 så fattar ni vad som är så kul.

Christer Fuglesang har även en annan bok, som är mer lättläst (eftersom den mest innehåller bilder). Köp den på adlibris vettja: "Människan i rymden: Från Sputnik till Mars". Själv ska jag be att få mina böcker (jag har ju såklart köpt båda) signerade. Så när jag kommer hem igen ska de få stå i min signerade-böcker-samling, som i skrivande stund endast innehåller Bill Clintons "Att ge".

Imorgon ska han hålla ett föreläsning på Sveriges Ambassad arrangerat av Swea. Självklart ska jag besöka detta arrangemang.

Jag har samlat ihop lite länkar om honom:
http://www.christerfuglesang.com/
http://www.fuglesang.se/

Fuglesangs blogg från rymden:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2697

DN special: Det svenska rymdäventyret:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2597

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar