söndag 27 juli 2008

Kimu Taku

Han finns på nästan alla japanska tjejers snyggaste-killar-lista. Han är en sådan där idol som hängt med i alla år. Tycker man inte att Kimura Takuya, eller Kimu Taku som han ofta kallas, är en svärmorsdröm, så är man inte helt normal. I alla fall inte om man är japanska. Han är nu en 36-årig man, uppväxen i Chiba, med en hel drös av fans i alla åldrar.



Hans karriär började som medlem i den japanska popgruppen SMAP redan på tidiga 90-talet och från dess har han gått från popstjärna till såpa-skådis, till filmstjärna. Den mest populära TV-serien genom tiderna i Japan är Hero och där har Kimu Taku varit med. 2007 kom filmen "Hero the movie" och syns titt som tätt i olika reklamsammanhang. SMAP har även haft sitt eget TV-program, SMAPxSMAP, där de lagar mat åt andra kändisar.








Ett klipp då Harrison Ford gästar SMAPxSMAP, lite lustigt.

När jag var i Tokyo syntes Kimu Taku ofta på de stora reklamplatserna, som t.ex. Shibuya crossing. Där gjorde han reklam för Cup Noodle, instant noodles som jag åt alldeles för många av redan första veckan (inte för att jag ville utan mer eller mindre tvingades).

Vad annars gör han nu förtiden? Ja, han har två barn med sin fru, Shizuka Kudō, en kvinnlig japansk popartist. Han är fortfarande skådis i både såpor och filmer. Nu senast i I come with the rain med bland andra Josh Hartnett i rollistan.

Kimu Taku på stor reklamskylt i Shibuya.

Reklambilden, snyggaste posen med en Cup Noodle i handen, eller tyckar han verkligen att det är gott?

Kimu Taku som mobiltelefon-annons. Cool kille.

1 kommentar: