måndag 13 april 2009

Hjälp! Jag är med i en japansk TV-show

Förra veckan började programmet Hjälp! Jag är med i en japansk TV-show sändas i TV4. Av en händelse satt jag framför TV:n och gjorde min japanska-läxa då jag slängdes rakt tillbaka till Tokyo igen. Genom TV-rutan. För i programmet tävlar några svenska kändisar, bl.a. Anna Book, Johannes Brost, Marie Picasso, Dogge Doggelito och Tore Kullgren (från FC Z), under tio avsnitt mot varandra i diverse förnedrande tävlingmoment. Och allt händer i Tokyo. I en japansk TV-studio, med japansk programledare, domare och publik. Dessutom visas lite kulturella highlights från Japan.


Första programmet höjdpunkt var helt klart när stackars Tore hoppade rakt in i kardborreväggen. Tyvärr verkar det som att man inte kan se det om man befinner sig i Japan. Men om ni vill testa så klicka här.


Alla var dock inte lika entusiastiska som jag till programmet. På SvD ratar man det mesta som har med förnedrings-TV att göra. Med all rätt egentligen, det är ju ganska skräpigt. Men av precis samma anledning som jag kan skratta när någon snubblar eller klantar till sig, drar jag lite på mungiporna även när Dogge iklädd en höndräkt halkar runt med guldägg i famnen. Och när Tore nästan missar väggen så går det inte annat än att vika sig dubbel av skratt.


Ja, han slog sig verkligen blodig. Klippet är väldigt roligt. Klicka på bilden så kanske det går att se...


Tore kallas för en riktig man som tog smällen. Huvudet först.


Sen blev han utsedd till förlorare denna omgång.


Och han blev omplåstrad.


Här är Dogge i höndräkt.

Den skrikiga japanska domaren.


Johannes Brost var också höna.

4 kommentarer:

  1. Hej Marie-Louise!
    Jag har börjat blogga på tidningen RES och lånade ett par bilder från din blogg - naturligtvis i ditt eget namn. Hoppas att det var ok. Annars får du säga till så tar jag bort bums :)
    Kram Linda

    SvaraRadera
  2. Hej Linda!
    Vad roligt för dig att blogga för RES!
    Jag kollade din nya blogg där men hittade inga bilder, vilka menar du?
    Det är såklart okej att du lånar så länge mitt namn finns med. :)
    Kram M-L

    SvaraRadera
  3. Här är direktlänken till det inlägget: http://www.res.se/index.php?option=com_myblog&blogger=Linda+Iliste&Itemid=105

    Min blogg ligger här, det kommer att bli en enklare/bättre direktadress inom kort: http://www.res.se/index.php?option=com_myblog&blogger=Linda+Iliste&Itemid=105

    SvaraRadera
  4. Hej igen!
    Du, länken från ditt RES-inlägg om mig funkar inte för du har missat sista m:et i com. Om du ändå går in och ändrar så får du gärna skriva Marie-Louise med stort M i början också :) Det är något med de där m:en idag alltså...

    SvaraRadera