måndag 15 september 2008

Japan-inspirerade program på TV6

Igår var det söndag och jag och Jesper placerade oss i soffan framför TV:n. Det var inte vilken söndag som helst utan Japan-söndag på TV6. Två humorprogram hade premiär och var båda inspirerade av landet i öst.

Först ut var Hål i väggen, ett slags mänskligt tetris med programidé från Japan. Så enkelt men så roligt. Jag skrattade högt flera gånger för de tävlande ser så himla dumma ut i sina silvertrikåer och när de missar hålet och ramlar i poolen blir allt bara ännu mera knäppt. Nedan ett youtube-klipp från den japanska versionen.




Kvällens andra program vad Stor i Japan. Det bygger på myten att misslyckas man på alla andra platser i världen så har man i allafall chansen att bli en stor kändis i Japan. Exempel på artister som floppat eller glömts bort på hemmaplan men lyckats i Japan är Pandora, Meja och Europe. Så, hela programmet går ut på att Sebastian och Jens åker till Japan med uppdraget att bli kända inom en månad.

I första avsnittet hinner de landa i Tokyo och delta i en sjuk komikershow där det äts äckliga insekter och andra helkonstiga saker. Även om sådana shower uppenbarligen existerar så är det synd att det är det första som visas för tittarna av Japan. Jag blir genast lite defensiv och hoppas att de lite trevligare sidorna av landet visas upp i kommande program. Bara därför ska jag titta nästa gång.



1 kommentar:

  1. Blev också smått irriterad på att de väljer att visa den där bilden av Japan som första intryck. Lite fel, även om det visserligen existerar äckelhumor och en äcklig sexinstrustri.
    De sa ju att de inte ville bli kända för något förutmjukande och respektlös. Bra att det första man gör är att föra händerna i en blöja med insekter...

    SvaraRadera