torsdag 26 februari 2009

Så börjar det galna

Om det fortfarande är sant att Japan är snudd på galet så har vi sannerligen sett prov på det idag.

Vi blev välkomnade av Marikas dansklass i Ichigaya, som visade prov på en samurajdans totalt utan inlevelse. Marika är den japanska Tant Tokig som vi hyr ett rum av. Som tur var kan hon inte svenska, så hon kommer aldrig få reda på att hon är tokig via den här bloggen, men det vet hon nog redan.




"Look at my cats. I like cats. I have three. Touch him! Touch him! He is so soft, eeeeh?!" Fredrika han slänga ut sig att hon var allergisk innan Marika kom på nästa fantastiska idé om att vi skulle jobba åt henne och tjäna massa pengar på att servera på någon danstillställning. Oh, no, sumimasen, we don't have time. På de uppvärmda golvmattorna i dans-salongen fortsatte eleverna dansa samurajdans i bakgrunden. "Nu ska vi ha uppvisning för er. Please wait. Look. Look."



Så, två samurajdanser och en kopp te, samt lite fuktsprej senare satte det av mot vårt boende i Shinjuku. Marika slängde sig på sin vespa och vi följde efter i en taxi. Behöver jag säga att vi var lättade när vi äntligen kom fram till det som kommer vara vårt hem den närmsta tiden. Ända tills vi såg vårt icke-så-fantastiska rum. Men, efter två timmars sömn och en knäckemacka senare blev vi bättre till mods. En promenad i Shinjuku på det gjorde susen. Imorgon tar vi nya galna tag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar